2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Krikstynu tradicijos ir dovanos

Krikštynos – ypatinga mažylio šventė. Ją švenčiame pernelyg nesusimąstydami, iš kur atkeliavusios kai kurios krikštynų tradicijos ir papročiai. Senovės krikštynų papročiai ir tradicijos.


Mada per krikštynas dovanoti kūdikiui sidabrinį šaukštelį į Lietuvą atkeliavo neseniai. Matyt, ši tradicija lietuviams pasirodė įdomi ir finansiškai .

Netgi galima atgaivinti senąją tradiciją ir kryželį pritvirtinti virš mažylio lovos. Maldos kortelė yra simbolinė dovana ypatingų progų, tokių kaip krikštynos , Pirmoji . Susiformavo įvairios su krikštu susijusios tradicijos ir papročiai, . Anksčiau gyvavo tradicija pakrikštyti kūdikį kuo anksčiau, per kelias. Nuo seno išlikęs paprotys per krikštynas dovanoti simbolines dovanas. Išlaidas, skaičiavo ji, išpučia ir šeimos tradicijos , ir prekių, paslaugų kainos.


Pavyzdžiui, draugės giminėje priimta, kad krikšto mama mergaitei . DELFI - Brangios dovanos , įsipareigojimas visam gyvenimui ar dvasinis ugdymas – kokios yra tikrosios krikšto tėvų pareigos?

Dovanos ir įvairi krikštynų atributika jau nemažai dėmesio sulaukusios temos, tačiau dar yra viena tema, be kurios neapsieina nei. Senais laikais tradicijos buvo labai svarbus dalykas kiekvieno žmogaus gyvenime, tačiau. Ką dovanoti krikštynoms, kad tai būtų tikrai vertinga dovana. Vertinga dovana krikštynų proga.


Su laiku įvairiausios tradicijos žingsnis po žingsnio keičiasi ir tai nėra smerktina – įvairovė visame kame gerai! Taigi ir krikštynų proga tikrai . Kai ji maudydavo vaikelį, krikšto tėvas įmesdavo pinigą į vandenį, kad mažasis turtingas būtų. Dovanos krikšto tevams, berniukui ir mergaitei - originali dovana krikštynoms. Lietuvoje krikštynų tradicijos yra labai gražios.


Originalios dovanos krikštynoms yra nebūtinai brangios, tačiau jos yra labai suasmenintos. Jūsų pasirinkimas, ar šios tradicijos laikysitės. Populiarios dovanos : Seneliams populiaru dovanoti taupykles, kad taupytų anūkėliui . Prieš pat vaiko krikštynas tėvai ir krikštatėviai turi užeiti į bažnyčios raštinę, . Lietuviai krikštynas keldavo nuo kūdikio gimimo praėjus savaitei, kartais – ilgesniam. Graviruotos krikštynų dovanos gali būti pačios įvairiausios – viskas priklauso nuo. Apie tai kokios turi būti tradicijos ar krikštynų atributika turbūt žino visi, kurie bent kartą gyvenime dalyvavo tokioje šventėje.


Tad kokios tos populiariausios krikštynų dovanos pagal Medinį arkliuką?

Tradicija išrinkti vaikeliui krikšto tėvus taip pat atėjo jau iš ankstyvosios bažnyčios laikų. Dabar dovanos jau kitokios – kur kas materialesnės. Per krikštynas vaikeliui idealiai tinka dovanoti ne tik kryželius, šaukštelius,.


Kaip per pastarąjį dešimtmetį keitėsi krikštynų tradicijos ? Tai yra pirma dovana iš to, kas iš tiesų yra brangu. Leonardo krikštynų švente. Sveikos mamytes, Pakvietė mus su vyru į krikšto tėvus. DANTU BALINIMO PROCEDURA, o dovana dantu sepetelis, perlu verinys, o dovana mazu riestainiuku karoliai šypsena. Tokios senosios tradicijos.


Nors bėgant šimtmečiams tradicijos pamažu . Kaip ir kitų švenčių papročiai, taip ir krikštynų tradicijos keičiasi. Juk dovanos ir dovanojimas yra neatsiejama bet kokios šventės tradicija. Beje, puiki nauja tradicija vaikelio laukimą paminėti ir kūdikio sutiktuvių švente.


Melsvoms berniukų krikštynoms, rausvoms . Ar nebus šie marškinėliai dar Jogailos įvestos tradicijos liekana?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai