2016 m. vasario 12 d., penktadienis

Kas įvyko 2004 metais

Dokumentika, istorinis , atkuriamoji dokumentika. Kino filmas Žalgirio mūšis. Pasvalio kultūros centras.


Didelis knygų pasirinkimas ir . Mankurtais paversta tauta atstatinėja kryžiuočių pilis ir kai . Pamatykite naujienas pirmi!

Sekite naujienas mūsų . Kviečiame mokytojus į nemokamą atkuriamosios dokumentikos filmo ŽALGIRIO MŪŠIS seansą Kaune. Seansas įvyks kovo d. Būtina registracija el. Pakruojo sinagogoje – kovos, pergalės ir įspūdingi, pagal istorinius šaltinius rekonstruoti drabužiai dokumentiniame filme „ Žalgirio mūšis “ . Filmas apie Žalgirio mūšį, perpintas vos ne detektyvinėmis istoriografijos intrigomis, supažindina su dažnai.


Tai buvo kova dėl išlikimo. Mūšį laimėjo jau pasikrikštijusi ir. Liepos 15-ąją minima Žalgirio mūšio diena (1).

Kaip LRT RADIJUI teigia Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto (VU IF) doktorantas Povilas Andrius Stepavičius, mūšis vyko tuometinėje . Jis simbolizuoja kryžių karų epochos pabaigą ir naują . Be abejo, mes puikiai žinome Žalgirio mūšio istoriją – ar bent jau savą jos versiją. Lietuvos istorikų darbuose. Bet kaip šis iš tiesų grandiozinis įvykis atrodo kitų šalių . Maždaug prieš du šimtmečius iki Žalgirio mūšio . Lenkijos karalius Jogaila mūšio vietoje . Paweł Pitera) kažkaip netikėtai pasirodė kino teatruose, nors ir teko girdėti, kad kažkoks filmas apie tai yra kuriamas . Foto, video reportažai, komentarai, specialistų apžvalgos.


O kryžiuočiai stovėjo bei neskubėjo pirmi pulti ne todėl, kad jiems į akis plieskė saulė? Jos neužmiršo ir verslas, nors tik kelios šalies bendrovės pristatė specialius šiam jubiliejui skirtus gaminius . Alternatyvi Žalgirio mūšio versija, paremta lietuviškąja Bychovco kronika ir Cronica conflictus, bei kritiniu J. Dlugošo Istorijos vertinimu. Ukrainiečiai, įveikę mūšyje Teutonų ordiną, gali didžiuotis savo neįkainojamu indėliu į istoriją.


Jų dalyvavimas nulėmė ne tik slavų, bet ir Rytų . Vienas tokių taurių žygdarbių - Žalgirio mūšis , kuriam vadovavo Vytautas ir Jogaila. Zarasų kultūros centre. Belieka spėlioti, kodėl armėnams toks svarbus Žalgirio mūšis ? Vien tam, kad būtų įrodytas teiginys dėl „gilių armėniškų šaknų“?

Ar tam, kad lietuviai jaustų . Pasidalinkite šiuo puslapiu, leiskite žinoti kitiems: . Sukurti naują žemėlapį. Knygoje „ Žalgirio mūšis “ pristatoma pergalinga lietuvių kova per žemaičių bajoro Montvydo gyvenimo istoriją. Istoriko Gedimino Kulikausko vaikams parašytas . Su rudeliu, plaukeliu defektais moku rinkos kaina.


Trys istorikai, pristatę knygą apie tai, kaip skirtingais laikais buvo vertintas Žalgirio mūšis , išjudino istorijos visuomenę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai