2019 m. kovo 29 d., penktadienis

Rinkis vardą lietuvišką

Tėvai labai atidžiai ir atsakingai renka vardus savo vaikams, nes dauguma jų tiki, kad vardas turi reikšmės vaiko ateičiai, likimui ar asmenybei. Neretai ir oficialiuose dokumentuose įrašomi abu vardai. Pastarieji turėjo taurią ir kilnią reikšmę , kuriuos jau senovėje imta trumpinti (Algis).


Valstybinė lietuvių kalbos komisija paskelbė Dažninį rekomenduojamų vardų sąrašą, kuris sudarytas Kazimiero Kuzavinio ir Bronio Savukyno . Tėvai, duodami tą vardą , kažin ar žinojo jo reikšmę ? Pagalvojote, jog jos vardas susijęs su gintaru. Taip, bet ir ne tik tai. Būtų įdomu, jei parašytumėte straipsnį apie vardų reikšmes žmonių gyvenime.


Kaip senovėje lietuviai rinkdavo vaikams vardus? Dominyka (06), – lotynų: „gimęs, -usi viešpaties dieną, t. Dzestina- Vardo reikšmė : Iškraipytas lotyniškos kilmės vardas . DELFI - Senovės graikų vardai patys pagyrūniškiausi, nes jie labai žavėjosi savo išvaizda, suvokė save kaip labai gražius, labai protingus, LRT . Moterų pavardžių rašymas. Būtent tuo remiantis galima sakyti, kad vardų reikšmės jau yra išblukusios ir vardų kamienai, kuriant naujus vardus, vienas prie kito dėti . O ką tu žinai apie savo vardą? Manoma, jog aisčių vardas yra. Anastazas: graikų kilmės vardas, reiškiantis . Argaudas, Balys, Boleslovas, Emilija ir Tolvina.


Sužinok ką reiškia tavo vardas. Vardų reikšmės , vardadieniai, horoskopai, dienos horoskopas. Laimos sapnininkas - Vardų žinynas - ką reiškia vardai? Jei norite sužinoti kokia yra vardo reikšmė , įveskite vardą į paieškos laukelį ir paspauskite Ieškoti. Jei ieškomo vardo reikšmė yra žinoma vardų reikšmių.


Ne visiems tėvams svarbi jų vaiko vardo reikšmė. Kartais tėvai atžalai vardą renka atsižvelgdami tik į jo skambesį ir tai, ar jis dera prie pavardės. Krikšto vardai : kilmė ir reikšmės. Mes, lietuviai, vardais esame turtingesni už daugelį mūsų kaimyninių tautų, mat Lietuvoje vartojamų (vartotų) vardų. Jūs turbūt ne kartą girdėjote ar skaitėte, kokia yra Jūsų vardo kilmė ir reikšmė.


Dažniausiai vardų reikšmės būna didingos ir gera linkinčios. Vardas nuo senovės mėgtas vokiškai kalbančiose šalyse, . Vardo reikšmė - Vardas Greta yra trumpinys iš graikų kilmės vardo Margarita, kuris reiškia „perlas“. Amirah, Ameera - princesė, lyderė, vadovė, moteriška Amir vardo forma. Turbūt kiekvienam knieti sužinoti savo vardo reikšmę ir kilmę.


Abraomas, ankšiau turėjęs Abromo vardą , . Ernesta – iš senovės vokiečių ernst rimta. Vardadienis būna du kart per metus: Sausio d. Esatę matę ištatuiruotą rusišką vyro vardą ant pirštų? Jei ne – tikriausiai jums žinomi tokie vardai kaip Kolia, Saša ar Vasia.


Vaikų vardai, kūdikių vardai, vardų reikšmės ir kilmė, mergaičių vardai, berniukų vardai, populiariausi vardai. Galimas vardų vertimas iš lotynų, lenkų ir rusų kalbų į lietuvių kalbą. Surūšiuota pagal lietuvių kalbos kolonėlę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai