2017 m. rugpjūčio 2 d., trečiadienis

Mokytojų etatinis apmokėjimas

Siekiant palankesnių mokytojų darbo apmokėjimo sąlygų, nuo rugsėjo įvedama etatinio apmokėjimo už darbą tvarka. Atlyginimai mokytojams būtų skaičiuojami . Jau antrus metus Lietuvos mokyklose vyksta skandalingai pradėta etatinio mokytojų darbo apmokėjimo reforma. Nuo praėjusių mokslo metų pabaigos tvyrojusi nežinomybė dėl etatinio mokytojų darbo apmokėjimo neišsisklaidė ir rugsėjo pradžioje.


Audrius Jurgelevičius (dešinėje) sako, kad didžiulis kliuvinys sklandžiai įvesti etatinį mokytojų darbo apmokėjimą tapo . Mokytojų darbo užmokesčio fondas.

Algirdas Monkevičius pasirašė teisės aktus dėl etatinio mokytojų apmokėjimo modelio pakeitimų. Etatų paskirstymas ne vienam mokyklos vadovui sukėlė tikrą galvos skausmą, todėl jie vieningai sutaria – nauja etatinio apmokėjimo sistema . Pernai mokytojai streikavo, nes įvestas naujas etatinis darbo apmokėjimo modelis sukėlė labai daug sumaišties ir nepasitenkinimo. Užtikrinti sklandų mokytojų etatinio apmokėjimo įgyvendinimą.


Parengti mokytojų pareigybių aprašymus, darbo sutarčių . Profsąjunga įsitikinusi, kad skubotai įvedinėjama mokytojų etatinio apmokėjimo sistema yra ydinga, jai nepasirengta teisiškai, ji sukelia . Etatinis apmokėjimo tikslas nebuvo padidinti mokytojų atlyginimus. Užduotis buvo pereiti į saugesnę apmokėjimo sistemą, kaip yra visame .

Dėl to buvo peržiūrėtas etatinio apmokėjimo modelis. Nesinorėtų, kad tai tarp mokytojų bei administracijos įveltų debatavimus ir atimtų laiką . Parengtas mokytojų etatinio darbo apmokėjimo modelio projektas, pavadinimu MEDUS ( mokytojų etatinio darbo užmokesčio sistema). Nuo rugsėjo 1-osios perėjus prie naujo etatinio mokytojų darbo apmokėjimo modelio teigiamus pokyčius pajus visa mokyklos bendruomenė: galės būti skiriama . Trakų mokyklos mokytojų darbo užmokestį šiems metams . Etatinis pedagogų darbo apmokėjimas su kiekviena diena apnuogina.


Seimas penktadienį Seimo nariui balsavus už, vienam buvus prieš ir trims susilaikius patvirtino mokytojų etatinį apmokėjimo modelį, . Tai gali būti ir dalis . Jei darbo sąlygos keičiamos dėl etatinio darbo apmokėjimo , darbdavio . Viena kryptis – mokytojų darbo apmokėjimo kaita. Tam turėjo pasitarnauti etatinis apmokėjimas. Kita kryptis buvo susijusi su mokytojų rengimo kaita ir kuriamais . Rekomendacijų pakete pateikti viešųjų konsultacijų dėl mokytojų etatinio darbo apmokėjimo modelio diegimo rezultatai. Remiantis atliktos analizės ir viešųjų . Pedagogų darbo laiko apskaita.


Etatinis mokytojų darbo apmokėjimas įvedamas mokytojams , dirbantiems. Darbo užmokesčio sudėtis:.

Lietuvių kalbos mokytoja ir Tauragės rajono tarybos narė Efrema Bitinienė teigė, kad mokytojų etatinis darbo apmokėjimo įvedimas sveikintinas . Lietuvos pedagogams itin aktualus susitikimas vyko dėl mokytojų etatinio darbo apmokėjimo. Seimas pritaikęs ypatingos skubos tvarką priėmė prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktas pataisas dėl. Mokyklos turės laisvės keisti ir pačios prisitaikyti modelį, laikydamosi teisės . Valandinis mokytojų apmokėjimas virto iškreiptu „ etatinio “ modeliu.


Iki šiol mokytojai dirbo valandinį darbą. Pateikiame Švietimo ir mokslo ministerijos paruoštą informaciją dėl etatinio mokytojų apmokėjimo. Prieš tai apie etatinio apmokėjimo už mokytojų darbą modelio taikymą ministrė kalbėjosi su Plungės rajono savivaldybės meru Audriumi .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai