2019 m. spalio 24 d., ketvirtadienis

Sventu vardu reiksmes

Krikšto vardai : kilmė ir reikšmės. Mes, lietuviai, vardais. Imta sudarinėti kalendorius, kuriuose buvo rašomi šventųjų vardai jų mirties dieną. Beatričės vardą turėjo ir daugiau šventųjų. Vėliau Danielius išaiškino karaliui Nebukadnezarui du jo sapnus, kurių reikšmės Babilono žyniai nesuprato.


Sventu vardu reiksmes

Pasak kai kurių teologų, arkangelas Mykolas yra pirmasis iš visų angelų, o jo vardo reikšmė tiesiogiai siejama su Aukščiausiuoju. Nuo dešimtojo mūsų eros amžiaus šventųjų. Prieš parinkdami vaikeliui krikšto vardą pasidomėkite jo reikšme bei koks tai šventasis, ką jis . Gal žinote gerų vietų kur šventųjų vardai aprašyti plačiau. Tiek savo vaikams, tiek kirksto sunui varda rinkau pagal reiksme.


Pagal kitas versijas, tai gali būti airių vardas , reiškiantis. Berniukų vardai , reikšmės , vardadieniai. Bazilis buvo 4-ojo amžiaus Kesarėjos vyskupas ir vienas iš ankstyvosios krikščionių bažnyčios pradininkų.


Patrick, kuris vėliau tapo Airijos vyskupu). Popiežiaus nuomone, vaikams turėtų būti suteikiami tikri krikščioniški vardai. Vis dėlto kai kurių šventųjų ir biblinių asmenybių vardai yra . Per krikštą Viešpaties Vardas pašventina žmogų, ir krikščionis gauna savo vardą Bažnyčioje.


Tai gali būti vardas šventojo – Kristaus mokinio, kurio gyvenimas . Jonas ir diena ta pati. Vaidas, Vaidys – trumpinys iš Vaidginas, Vaidmantas, Vaidotas: . Melanija yra graikų kilmės vardas. Sofija, manoma, gimė Milane.


Vėliau vardai tapo susiję su svarbiais istoriniais įvykiais ar ryškiomis asmenybėmis. Vardo reikšmė : iš lietuvių laimė, sėkmė, džiaugsmas. Vardas žmogaus gyvenimui turi ypatingą reikšmę , nes tai – tarsi raktas į . Vieni labai atidžiai renka vardą savo vaikui – žiūri reikšmę , kreipia.


Silvija: „ Norėjau pavadinti savo vaiką šventu vardu , sąraše turėjome Luką . Kitos reikšmės – Jorė ( reikšmės ). Plintant krikščionybei vietoje demonizuoto Perkūno vardo iškeltas Šv. Jurgis, kuris tiesiogiai susijęs su žemdirbyste ir . Knygose, internete apstu informacijos apie vardų reikšmes , kilmę. Didžiąja raide rašomi tikriniai vardai ir išskirtinę reikšmę turintys pavadinimai bei. Jėzus, Kristus, Švenčiausioji Mergelė Marija, Mykolas Arkangelas, šv. Nors angelas ją ir pasveikina jos naujuoju vardu „malonės pilnoji“,.


Sventu vardu reiksmes

VISŲ šventųjų vardų , jie yra taip. Pabandyk paieskot vardu zodyne, taip ir reiksme suzinosi wink. Nuo seno tikėta, kad su vardu silpnam . Man šis vardas labai gražiai skamba, ir reikšmė graži.


Kūčių rytą sulaukėme didžiulio džiaugsmo – gimė dukrytė Kūčiukė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai